Opinion
Snusforumets nya logotyp

Så hittar du på nya Snusforumet

Välkommen till nya Snusforumet!

Vi hoppas att den uppdaterade layouten kommer att göra det ännu lättare för er läsare att ta del av de senaste nyheterna och debattinläggen kring tobakspolitik.

Från och med idag ser Snusforumet.se lite annorlunda ut jämfört med tidigare.

Längst uppe till höger på startsidan hittar du till exempel de fem ämnen som är mest aktuella just nu.

Tillsammans med en mer läsvänligt layout har vi också stuvat om lite under huven och tagit fram sex nya kategorier för att dela in artiklarna på Snusforumet.

Mer om de nya kategorierna

Med hjälp av dessa kategorier, som du även hittar i menyn längst upp på sidan, kan du enklare kan hitta artiklar om det du letar efter:

Statistik: Nyheter om opinionsundersökningar, statistik från statliga myndigheter eller från näringslivet.

Politik: Artiklar om den politiska debatten kring tobaksfrågan. Snusforumet fortsätter att bevaka de senaste motionerna och aktuella processer i riksdagen och i EU.

Forskning: Under den här vinjetten presenterar vi de senaste forskningsrönen. Artiklarna tar upp saker både från Sverige och internationellt, kring allt som rör tobak och folkhälsofrågor.

Produkt & reglering: Artiklar om till exempel ny produktutveckling av nikotinfria tobaksportioner. Här skriver vi också om diskussionen kring hur produkterna regleras i Sverige och i EU.

Internationellt: Frågan om skademinimering och hur snuset kan vara ett alternativ till cancerframkallande cigaretter får allt större intresse. Även utanför Sveriges gränser. Under den här vinjetten bevakar vi den senaste internationella utvecklingen och diskussionerna kring snuset.

Opinion: Tobaksfrågans olika aspekter är ständigt föremål för diskussion och under vinjetten opinion bevakar och återger vi denna debatt.

Snart kommer en internationell version

Inom kort kommer det också att lanseras en internationell version av Snusforumet.se där nyheter, debattartiklar och den senaste forskningen även kommer att rapporteras om på engelska.

Som en del av uppdateringarna av Snusforumet har Svenska Snustillverkarföreningen nu fått en egen fristående hemsida.

Patrik Strömer

– Vi hoppas att alla läsare av Snusforumet kommer att känna igen sig. Vi hoppas också att den nya layouten underlättar ytterligare för den som vill hålla sig uppdaterad i frågor om tobakspolitik och folkhälsa. Förhoppningsvis kan det också leda till att svenska myndigheter tar till sig de vetenskapliga bevis som finns för skillnaden i hälsorisk mellan att röka och snusa. Då skulle vi också kunna spara många liv varje år, säger Patrik Strömer, generalsekreterare för Svenska Snustillverkarföreningen.

För att inte missa några av nyheterna på Snusforumet.se – glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev.